{AF}

Wat verwacht de Wegelaergroep van haar vrijwilligers?

Een juiste instelling is allereerst een gemotiveerde en open instelling. Het is niet zo dat je perse veel van gehandicapten hoeft te weten of veel met ze gedaan moet hebben om vrijwilliger te worden van onze groep. Tips en trucs in de omgang met deze leden worden al doende wel geleerd. Er voor willen gaan en klussen die er liggen als een uitdaging zien, dat is waar het om gaat binnen de Wegelaergroep. Mensen als voorwaardig zien en inzetten op hun kwaliteiten, zowel de leden als kaderleden, is wat de Wegelaergroep nastreeft. Plezier, lol en uitdaging tussen de leden onderling, tussen de leden en de kaderleden en tussen de kaderleden onderling vinden we belangrijk.

Volgen van cursussen

Vanuit scouting worden er verschillende trainingen aangeboden waar vrijwilligers aan deel kunnen nemen. Het wordt door scouting geadviseerd om met name de start- en programmatraining te volgen. Om het meeste uit deze cursus te halen is het slim om deze training te volgen in het eerste jaar dat een leider actief wordt. Daarnaast wordt kamptraining aanbevolen.

Wat krijg je terug

Je geeft je inzet en een deel van je vrije tijd. Maar je krijgt er ook veel voor terug, zoals een leuke en zinvolle vrijetijdsbesteding, levenservaring en –wijsheid en leerzaam contact met kinderen en jongeren met een beperking. Voor bepaalde opleidingen kan het leiding geven aan gehandicaptenscouting studiepunten opleveren. En bij het solliciteren naar een baan of inloten voor een studie kan het een aanbeveling zijn dat je je op deze manier inzet voor de maatschappij.

Uiteraard worden onkosten die je maakt, zoals cursuskosten en dergelijke vergoed

 

Meer weten of ben je geïnteresseerd?

Mail dan naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of download de beschrijving

Bellen kan natuurlijk ook via telefoonnummer 070-3317070.

{/AF}